SUBÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu, "Sosyal Değerler ve Yaşlılar Üzerine Nitel Bir Araştırma: Sapanca İlçesi Örneği" konulu BAP projesi 2 Haziran 2022 itibariyle başladı.

Okul Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Zengin, “Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz ile bu projede Sapanca’ya dair yaşanmış hikayeler, hatırlanacak anılar, gizli kalan dostluklar, ortaya konulmuş emekler, farklı renklerdeki kültürler, bugünü güzelleştiren yaşanmışlıklar gün yüzüne çıkacak ve gençler ile buluşturulacak. Aynı zamanda öğrencilerimize uygulamalı bir eğitim ortamı sunmuş olacağız. Bu ve farklı içerikteki projelerimiz ile üniversitemiz ile halkımızı buluşturacağız. Değer üretmeye, sorunların çözümüne akademik destek vermeye devam edeceğiz.” diyerek proje ekibine de başarılar diledi.

Proje bir yıl sürecek

Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Koç’un yürüttüğü projede, Pazarlama ve Reklam Bölüm Başkanı Dr. Serpil Çiğdem, Medya İletişim Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, aynı bölümden Öğr. Gör. Ali Koçak ve Öğr. Gör Zuhal Erol; okulun öğrencilerinden Melek Şahin, Tarık Mutlu Kahraman, Emirhan Gümüş, Rojdar Yığrap, Yusuf Emre Baba, Niğda Sarıahmet ve dönüşümlü olarak diğer Medya İletişim Programı öğrencileri yer alıyor.

Proje çerçevesinde ilk olarak Kurtköy sakinlerinden ve Belediye Eski Başkanlarından Muammer Koç'un hayat hikayesine yolculuk yapıldı. “Sapanca’nın Çınarları” projesi boyunca, şehrin farklı kesimlerinden yaklaşık 100 yaşlı insan ile görüşülecek.

Bir yıl sürecek projede hem görüntülü hem de yazılı olarak kayıt altına alınan görüşmeler Sapanca’nın tarihine ışık tutacak. Proje dahilinde çalışmanın sonucunda Sapanca’nın Çınarları Belgeseli, Biyografi Kitabı, Fotoğraf Sergisi, ulusal ve uluslararası nitelikte makale çalışmaları yapılması hedefleniyor.