Değerli İşverenimiz,

“Bilgiyi Beceriyle Bütünleştirme” misyonuyla öğrencilerinin nitelikli bir şekilde mezun olmasını amaçlayan Üniversitemiz, sizlerin verdiği destekle 3+1 Eğitim Modeli’ni başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde de uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilerimiz tam zamanlı olarak işletmelere gönderilmiş olup, öğrencilerimizin “iş kazaları ve meslek hastalıklarına’’ karşı sigortaları üniversitemiz tarafından yapılmaktadır.

Bu kapsamda talep eden işletmeler, devletin staj desteklerinden faydalanabilmektedir. Bu desteklerden faydalanmak isteyen işletmelerimizin aşağıdaki işleyişi takip etmeleri gerekmektedir.

Ücret desteğinden faydalanmak isteyen işletmelerimiz için;

-          Öğrencilerimize ödeyeceğiniz aylık, en az asgari ücretin net tutarının (17.002,13) yüzde 30’u  5.100,64  TL  olması gerekmektedir. Ödemeyi yapan işletmelerin alacağı devlet desteği aşağıdaki gibidir.

Devlet desteği;

-20'den az personel çalıştıran işletmeler (2/3) devlet katkısı ödemesi: 3.400,43₺  (Stajyerin 30 gün çalışması durumunda)

-20'den fazla personel çalıştıran işletmeler (1/3) devlet katkısı ödemesi 1.700,21 ₺ Devlet Katkısı alabilecektir.

DEVLET KATKISININ İŞLETMENİZE ÖDENEBİLMESİ İÇİN EKTE YER ALAN  STAJYER DEVLET KATKISI FORMU ÜZERİNDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMADAN EXCEL HALİYLE VE ÖĞRENCİLERİMİZE MAAŞ ÖDEME BİLGİLERİNİ İÇEREN DEKONTUN, FİRMA YETKİLİLERİ TARAFINDAN FİRMAYA AİT RESMİ MAİLDEN (ÖĞRENCİLERE AİT MAİLLERDEN GÖNDERİLEN EVRAKLARA İŞLEM YAPILMAYACAKTIR) spmyodevletkatkisi@gmail.com  MAİL ADRESİNE ( HER AYIN 3. GÜNÜNE KADAR GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR. (BORDRO GEÇERLİ DEĞİLDİR)

NOT:

• TABLO BİÇİMSEL OLARAK ÖRNEK TABLOYA UYGUN OLMALI.
  • IBAN VE TELEFON NUMARALARI BOŞLUKLU OLARAK YAZILMALI,

ÖR. IBAN                    : TR10 0000 1111 2222 3333 4444 55

ÖR. TEL.                      : 0264 616 00 80

• YAZI TİPİ, BOYUTU VB. ÖRNEK TABLO İLE AYNI OLMALI VE KÜÇÜK HARF KULLANILMAMALI, TÜM METİNSEL BİLGİLER BÜYÜK HARF İLE YAZILMALI.

• ÖDEMENİN HER AYIN 3.CÜ GÜNÜNE KADAR  ÖĞRENCİNİN BANKA HESABINA YATIRILMIŞ OLMASI ŞARTIYLA (Dekontun açıklama kısmına hangi ay olduğunu ve öğrencinin ad soyad bilgilerinin girilmesi kesinlikle gereklidir.)
  • EKTE GÖNDERİLEN İLGİLİ FORMA FİRMA ADI VE/VEYA ŞAHIS ADI, FİRMAYA AİT IBAN (ÜNİVERSİTEMİZİN BANKAYA GÖNDERDİĞİ IBAN NUMARALARININ FİRMA ADIYLA UYUŞMASI GEREKMEKTEDİR.)  NUMARASININ DOĞRU YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.
  • ÖĞRENCİYE ÖDENECEK TUTARIN TAM OLMASI GEREKİYOR. KURUŞ EKSİKLİĞİ BİLE OLMASI DEVLET DESTEĞİ ALMANIZ YÖNÜNDE SORUN ÇIKARTIR.
  • ZAMANINDA GÖNDERİLMEYEN FORM VE DEKONTLAR KESİNLİKLE DİKKATE ALINMAYACAKTIR.
  • DEVLET KATKI ÖDEMESİ İLE İLGİLİ EXCEL FORMU, HER AY EXCEL FORMATINDA MAİLDEN ATILACAKTIR. (PDF VEYA FOTOĞRAF FORMATINDA ATILMAYACAK.)
  • KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA DEVLET TEŞVİKİ YAPILMAMAKTADIR. KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA STAJ YAPAN ÖĞRENCİLER İÇİN BU FORMUN DOLDURULMASINA GEREK YOKTUR.
  • ÖĞRENCİ İŞLETMEDEN ÜCRET ALMIYORSA BU EXCEL FORMUNUN DOLDURULMASINA GEREK YOKTUR.

ÖNEMLİ BİLGİ: Devlet Katkı Ödemeleri, ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki (2) ay içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinden İşsizlik Sigortası Fonuna aktarılır. YÖK’ten bize ödenek aktarımı geciktiği için ödemeler biraz gecikmeli olarak yapılabiliyor.(Dönem bittikten sonrası bile ödemeler yapılabiliyor.)

Bilgilerinize sunulur.

SAPANCA MYO MÜDÜRLÜĞÜ