Sapanca Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Mezuniyet Töreni, Sapanca Meslek Yüksekokulu Kampüs Alanında 04-07-2018 Çarşamba günü saat 16.30 da yapıldı. Törene Sapanca Belediye Başkan Yard. Özcan Yavuz, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emine Tarım, Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun yapımına büyük katkıları olan Mehmet Tok, Sapanca’nın önde gelen iş adamları, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Program Sunuculuğunu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Yeliz Durmuşoğlu’nın yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

ÖĞRENCİLERİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ

Törende açılış konuşmasını yapan Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, “Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun Sakarya Üniversitesi olarak bu sene son mezunlarını verdiğini önümüzdeki yıldan itibaren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adı altında eğitim vereceklerini, her sene eğitim kalitesini yükselterek daha da iyiye giden Sapanca Meslek Yüksekokulu’ nda altı bölüm olarak eğitim verildiğini bu yıl 254 öğrenci mezun ettiklerini ifade etti.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ

Önümüzdeki yıldan itibaren ilave olarak yeni bölüm açılacağının müjdesini veren Özen, “Yüksek Öğretim Kurumu’ndan Medya ve İletişim Bölümü’nün açılması ile ilgili kararın çıktığını 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde bu bölüme öğrenci alınacağı söyledi. Bununla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu’nun, 500 kişilik kız öğrenci yurdunu’ da yeni dönemde açılacağını, Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun gerek eğitim kalitesi, gerekse sosyal imkanlar bakımından tercih edilen okul olacağını Sapanca İlçesi’ne katkının daha da fazlalaşacağını belirtti. Her konuda desteklerini esirgemeyen Sapanca Belediye Başkanlığına, İşadamı Hasan Tok’a, Sapanca halkına ve emeği geçen herkese şükranlarını iletti. Prof. Dr. Mehmet Özen, öğrencilere seslenerek mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri uygulamaya geçirmede deneyim kazandıklarını, Sakarya Üniversitesinde almış oldukları mesleki uygulama ( 3+1 modeli ) sayesinde onları iş hayatına hazırlayarak çalışma disiplini ve sektör deneyimi kazandırıp iş bulmada kolaylık sağlandığı ve bu sayede nitelikli eleman açığının kapandığını ifade ederek öğrencilere gelecek yaşamlarında başarılar diledi.
ONLAR BAŞARDI
Törene, program birincileri ve ilk üç dereceye giren öğrencilere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle devam edildi.Bankacılık ve Sigortacılık Programı Birincisi, Nermin Fide plaketini ve ödülünü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Esra Çelik’ den, Dış Ticaret Programı Birincisi, Damlanur Akdoğan plaketini ve ödülünü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asena Boztaş’ dan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Birincisi Edanur Bayır plaketini ve ödülünü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin’den, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Birincisi Fatih Güllep plaketini ve ödülünü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Sarıaltın’ dan, Pazarlama Program Birincisi Osman Coşkun plaketini ve ödülünü Öğr. Gör. Atilla Yıldırımalp’ den Peyzaj ve Süs Bitkileri Program Birincisi Derya Dilmen plaketini ve ödülünü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nurettin Kartal’ dan aldılar. Sapanca Meslek Yüksekokulu Üçüncüsü, Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi Fatih Güllep’e plaket ve ödülünü Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Meslek Yüksekokulu İkincisi, Bankacılık Ve Sigortacılık Programı öğrencisi Emre Koç’ a plaket ve ödülünü Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca Meslek Yüksekokulu Birincisi, Bankacılık Ve Sigortacılık Programı öğrencisi Nermin Fide’ye plaket ve ödülünü Okul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen verdi.

KEPLER HAVADA ÇOŞKU DORUKTA

Plaket töreninden sonra Okul Birincisi, Nermin Fide tarafından meslek andı mezun öğrencilerle birlikte okunarak çoşkulu bir şekilde kepler havaya fırlatıldı. Duygu dolu anların yaşandığı tören sonunda, arkadaşlık ve aidiyet duyguları yoğun olan öğrenciler, hocaları ve veliler halaylar çekip, oyunlar oynayarak öğrencilerin mezuniyetlerini hep birlikte kutladılar.