Ana içeriğe atla

Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Pazarlama?

1. Deneyimli Akademisyenler

Sapanca Meslek Yüksekokulu Pazarlama Programı, alanında uzman ve deneyimli akademik kadrosuyla öğrencilere eğitim hizmeti sunmaktadır. Programımızda, iki doçent ve bir doktor öğretim görevlisi yer almakta olup, branşa özgü derslerimizde teorik bilgi ve uygulama deneyimi yüksek olan öğretim elemanlarımız görev almaktadır. Ayrıca, bazı ortak derslerde alanına özgü uzmanlığa sahip okutman hocalarımızdan destek alınmaktadır. Tüm dersler, Sapanca MYO’nun farklı programlarının deneyimli akademisyenleri tarafından verilmekte ve öğrencilerimize en iyi eğitim olanaklarını sunmak için titizlikle planlanmaktadır. Bu sayede, öğrencilerimiz sektörde rekabetçi, donanımlı ve yenilikçi bireyler olarak yetişmesi amaçlanmaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Sapanca Meslek Yüksekokulu Pazarlama Programı, mezunlarını iş dünyasının gereksinimlerine tam donanımlı olarak hazırlamayı amaçlamaktadır. Programımızın temel amacı; ülkemizin ekonomik gelişimine iş etiği prensipleri çerçevesinde katkı sağlayabilen, kendisini sürekli olarak geliştiren, doğru bilgiye ulaşmayı bilen ve analitik düşünerek sorunlara çözüm üretebilen, rekabetçi işgücü yetiştirmektir. Bu çerçevede Program mezunları, kamu veya özel sektörde, farklı iş alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin pazarlama ve ilişkili departmanlarında çeşitli pozisyonlarda istihdam edilme olanağına sahiptir. Aynı zamanda, girişimcilik yeteneklerini kullanarak kendi işlerini kurma fırsatına da sahiptirler. Mezuniyet sonrası lisans düzeyinde eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarı sağlayarak lisans programlarına geçiş yapabilirler. Sürekli eğitim felsefesi ile meslek hayatları boyunca eğitimler alarak becerilerini geliştirme imkanına sahiptirler. Programın hedefleri doğrultusunda öğrencilere pazarlama ve ilgili branşlarda temel teorik bilgi verilmekte, iş etiği ve pazarlama etiği ilkeleri doğrultusunda çalışmanın önemi öğretilmektedir. Ayrıca, öğrenciler etkili dinleme, etkili okuma ve etkili iletişim kurma becerilerini sürekli olarak geliştirmeye teşvik edilmektedir. Toplumsal sorumluluğun gereği olarak toplumsal projelerde yer almaları da desteklenmektedir. Pazarlama ve ilişkili branşlarda gerekli yazılımları ve teknolojik gelişmeleri öğrenme becerisine sahip olan ve bu beceriyi sürekli olarak geliştirmesi gerektiğini bilen mezunlar yetiştirmek, programımızın temel hedeflerinden biridir. Bu sayede, Program mezunları iş dünyasında rekabetçi, donanımlı ve yenilikçi bireyler olarak yerlerini almaktadır.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Ders dışı etkinliklere olanak tanıyan alan ve altyapılar, öğrencilerin akademik, sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimlerine büyük katkı sağlamakta ve daha dengeli, sağlıklı ve başarılı bireyler olmalarına yardımcı olmaktadır. Sapanca MYO bu hassasiyetler göz önünde bulundurularak inşa edilmiş olup, ana binadan bağımsız ilave mekanlarla öğrencilerin ders dışı etkinliklerine katkı sağlayıcı ortamlar oluşturulmuş ve bu ortamların listesi aşağıda sunulmuştur. Sapanca MYO her türlü sosyal aktivite için kullanılabilecek 7612 m² açık alana sahiptir. Bu alan kapsamında yemekhane, kantin, spor sahası vs. alanlar yer almaktadır. Üniversitemiz öğrencilerinin bölüm ve programlarındaki akademik faaliyetlerine ilave olarak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak; bilgi ve becerilerinin yanı sıra entelektüel donanımlarını arttırmak amacıyla, öğrencilerin talepleri doğrultusunda belirlenen konularda ve katılımcılarla “SUBÜ Konuşmaları” başlığı altında bir dizi konferans gerçekleştirilmektedir. Ayrıca öğrenciler için çeşitli dersler kapsamında sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. Bu suretle öğrencilerin bireysel gelişimine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

rogram mezunları, kamu veya özel sektörde, farklı iş alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin pazarlama ve ilişkili departmanlarında çeşitli pozisyonlarda istihdam edilme olanağına sahiptir. Aynı zamanda, girişimcilik yeteneklerini kullanarak kendi işlerini kurma fırsatına da sahiptirler. Mezuniyet sonrası lisans düzeyinde eğitimlerine devam etmek isteyen Program mezunları, Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarı sağlayarak lisans programlarına geçiş yapabilirler.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

Pazarlama Programının çift anadal programı ile ilişkili programlar şunlardır: - Bankacılık ve sigortacılık, - Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, - Dış ticaret, Emlak yönetimi, - Halkla ilişkiler ve tanıtım, - Perakende satış ve mağaza yönetimi, - Peyzaj ve süs bitkileri yetiştiriciliği. Pazarlama Programı kapsamında E-satış ve Dijital Pazarlama yan dal programı mevcuttur. ÇAP ve yandal ile ilgili tüm işlemler, Sakarya Uygulamalı Bı̇lı̇mler Ünı̇versı̇tesı̇ Önlı̇sans Düzeyı̇ndekı̇ Programlar Arasında Çı̇ft Anadal Ve Yandal Programı Yönergesı̇ çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

- Ekonomi ve finans - Halkla ilişkiler ve reklamcılık - Halkla ilişkiler ve tanıtım - İletişim - İletişim bilimleri - İşletme - Lojistik yönetimi - Pazarlama - Reklam tasarımı ve iletişimi - Reklamcılık - Teknoloji ve bilgi yönetimi - Uluslararası işletme yönetimi - Uluslararası ticaret - Uluslararası tı̇caret ve fı̇nansman - Uluslararası tı̇caret ve ı̇şletmecı̇lı̇k - Uluslararası tı̇caret ve lojı̇stı̇k - Yönetı̇m bı̇lı̇şı̇m sı̇stemlerı̇ - Açık Öğretim Fakültelerinin İlgili Bölümleri


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım