Dünya ikincisi Türkiye Ampute Milli Takımı oyuncularından Feyyaz Gözüaçık’ın da katılımıyla Sapanca Meslek Yüksekokulu Pazarlama Programı öğrencisi Buse Yıldız ve Engelli Dernek Başkanı Cemil Ertuğ’un hazırlamış olduğu “Başarı Engel Tanımaz” adlı sosyal sorumluluk projesi büyük beğeni topladı.

Dünya Engelliler Haftası kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Sapanca Engellileri Koruma ve Kültür Derneği Başkanı Cemil Ertuğ ile bir araya gelen Pazarlama Programı Öğr. Gör. Serpil Çiğdem ve öğrencisi Buse Yıldız engelli bireylerin moral ve motivasyonlarını güçlendirmek amaçlı buluşma etkinliği düzenledi.

12 MİLYONUN ZAFERİ

Dernek Başkanı Cemil Ertuğ, “ Ampute Milli Takımının başarısı 12 milyon engelli için çok büyük anlam taşımaktadır. Onların başarısı ile motive olduk. Biz de başarı engel tanımaz dedik. Ve Sapanca Ayyıldız paravolley takımını kurduk. Aslında her insan yaşlandığında zaten engellidir. Bu yüzden bizlere acınmasını değil empati kurularak yaklaşılmasını istiyoruz.

ASIL ENGEL ZİHİNLERDE

Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu, “Engelli denince; aslında muhattabın engelinin değil zihinlerdeki engelin anlaşılması gerektiğini, Feyyaz Gözüaçık’ın başarısı bu yüzden çok önem arz etmektedir. Ve bizim zihnimizdeki algının değişmesini sağlamıştır. Zira A Milli Takımının yapamadığını Ampute Milli Takımı yapmış ve Dünya Birincisi olmuştur. Bizlere kendisini tanıma fırsatı verdiği için misafirimize ve bu projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum." Dedi.

YILMADAN ÇALIŞTIM

Feyyaz Gözüaçık, “Sizlerin burada bize her zaman tribünlerde destek veren taraftarlar gibi destek vermeniz mutlu edici. Ben doğuştan engelliyim, sağ bacağım protez. Hayatımın çoğu hastanelerde geçtiği için lise hayatım pek parlak geçmedi. Spora tekerlekli sandalye sporuyla başladım iki yıl basketbol oynadım ve orada da milli takımda oynama şansı buldum. 2008 yılında futbol ligi kuruldu, futbolda milli takıma seçildim 11 yıldır milli takımda görev alıyorum. Üniversite öğrenimimi Kayseri Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu' ndan yüzme antrenörü olarak mezun oldum. Halen Ankara’da beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Ve yaptığım işi de severek yapıyorum.” Dedi.

Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz katılımlarından dolayı Feyyaz Gözüaçık’ a teşekkür plaketi taktim etti. Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Sapanca Engelliler Derneği ile birlikte düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleşen oturarak voleybol maçından dolayı okulumuzu tebrik ederek bu etkinliklerin daha çok artmasını desteklediğini söyledi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay, ‘Bu gibi başarıları duydukça da umutlanıyoruz. Bu başarılar, bu faaliyetler gösteriyor ki toplum bilinçlenmiş ve bu tür spor dallarının farkına varmış. Ayrıca kendini toplumdan soyutlamış engelli bireylere rol model olmanız çok önemli, onları hayata kazandırmakta sizin gibi başarı hikayesi olan sporcularımızla da daha kolay hale geldi. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.’ dedi’