ÖĞRENCİYE ÖDENECEK ÜCRET ve TEŞVİK MİKTARI:

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esasları kapsamında staj yapan ve ücret alan öğrencilerin işyerlerine “işletmede yirmiden az personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte ikisi, yirmi ve üzeri personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte biri”  devlet katkısı olarak yatırılacaktır. Yatırılan ücret net asgari ücretin %30’undan az olamaz.

ASGARİ ÜCRET 2024  :    17.002,13 TL

ÖĞRENCİYE ÖDENMESİ GEREKEN ÜCRET: (30 gün çalıştığı durumda) 5.100,64 TL'dir.

İşletmelere;

• 20'den az personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 3.400,43 TL
  • 20'den fazla personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 1.700,21 TL devlet teşviki ödemesi yapılır.
  • BAŞVURU NASIL YAPILIR ?

DEVLET KATKISININ İŞLETMENİZE ÖDENEBİLMESİ İÇİN EKTE YER ALAN  STAJYER DEVLET KATKISI FORMU ÜZERİNDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMADAN EXCEL HALİYLE VE ÖĞRENCİLERİMİZE MAAŞ ÖDEME BİLGİLERİNİ İÇEREN DEKONTUN, FİRMA YETKİLİLERİ TARAFINDAN FİRMAYA AİT RESMİ MAİLDEN (ÖĞRENCİLERE AİT MAİLLERDEN GÖNDERİLEN EVRAKLARA İŞLEM YAPILMAYACAKTIR) spmyodevletkatkisi@gmail.com  MAİL ADRESİNE ( HER AYIN 3. GÜNÜNE KADAR GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR. (BORDRO GEÇERLİ DEĞİLDİR)

NOT:

• TABLO BİÇİMSEL OLARAK ÖRNEK TABLOYA UYGUN OLMALI.
  • IBAN VE TELEFON NUMARALARI BOŞLUKLU OLARAK YAZILMALI,

ÖR. IBAN                            : TR10 0000 1111 2222 3333 4444 55

ÖR. TEL.                               : 0264 616 00 80

• YAZI TİPİ, BOYUTU VB. ÖRNEK TABLO İLE AYNI OLMALI VE KÜÇÜK HARF KULLANILMAMALI, TÜM METİNSEL BİLGİLER BÜYÜK HARF İLE YAZILMALI.

• DEKONTUN AÇIKLAMA KISMINA HANGİ AY OLDUĞUNU VE ÖĞRENCİNİN AD SOYAD BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ KESİNLİKLE GEREKLİDİR.
  • EKTE GÖNDERİLEN İLGİLİ FORMA FİRMA ADI VE/VEYA ŞAHIS ADI, FİRMAYA AİT IBAN (ÜNİVERSİTEMİZİN BANKAYA GÖNDERDİĞİ IBAN NUMARALARININ FİRMA ADIYLA UYUŞMASI GEREKMEKTEDİR.)  NUMARASININ DOĞRU YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.
  • ÖĞRENCİYE ÖDENECEK TUTARIN TAM OLMASI GEREKİYOR. KURUŞ EKSİKLİĞİ BİLE OLMASI DEVLET DESTEĞİ ALMANIZ YÖNÜNDE SORUN ÇIKARTIR.
  • ZAMANINDA GÖNDERİLMEYEN FORM VE DEKONTLAR KESİNLİKLE DİKKATE ALINMAYACAKTIR.
  • DEVLET KATKI ÖDEMESİ İLE İLGİLİ EXCEL FORMU, HER AY EXCEL FORMATINDA MAİLDEN ATILACAKTIR. (PDF VEYA FOTOĞRAF FORMATINDA ATILMAYACAK.)

• KİMLER YARARLANAMAZ?
  • Kamu kurum ve kuruluşlarına devlet teşviki yapılmamaktadır. Ödeme yapılması durumunda devlet teşviki ödemesi yapılmayacaktır.
  • Öğrenci işletmeden ücret almıyorsa devlet teşviki ödemesi yapılmamaktadır.

• DEVLET TEŞVİKLERİNİN İŞYERİ/ŞİRKET/KİŞİ HESAPLARINA YATIRILMASI
  • Her ayın 3'üne kadar gelen başvurular toplanarak bir liste haline getirilir. Bu liste Üniversitemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına gönderilmektedir.
  • Teşviklerin ödeneceği hesapta bütçe olması durumunda teşvik tutarları kişi ve şirketlerin belirttikleri IBAN numaralarına yatırılmaktadır.
  • Teşvik miktarları, IBAN no ve IBAN sahibi bilgilerinde herhangi bir hata olmaması durumunda 3-5 ay gecikmeli de olsa ödenmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

SAPANCA MYO MÜDÜRLÜĞÜ